Голямо празнично шествие във Варна за 24-ти май

Снимка: www.moreto.net

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май – ще бъде отбелязан във Варна с голямо празнично шествие, съобщава dariknews.bg. Над 60 блока ще се включат в празничното шествие, което започва в 10:00 часа от катедрала „Свето Успение Богородично“.

В 10:00 часа на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ също така ще бъде издигнато българското знаме.  Ученици от СУ „Елин Пелин“ и НГХНИ „Константин Преславски“ ще изпълнят фолклорна композиция, а във въздуха ще полетят големи балони с хелий с буквите от азбуката и „Варна 2017“.

Блокът ще бъде следван от носителите на Награда „Варна“ за 2017 година. Шествието ще продължи с детски градини, центровете за подкрепа за личностно развитие – ОДК, НАОП „Н. Коперник“, Логопедичен център и Средношколско общежитие „М. Колони“, блокове от всички 58 общински, държавни и частни училища, шестте варненски висши училища; блок на културните институции и туристическите дружества. Манифестацията ще премине по бул. „Мария Луиза“, бул. „Сливница“ и ще завърши пред входа на Морската градина, където от 11:оо часа започва концерт под надслова „Да поиграем на празника” на фолклорен ансамбъл „Варна“.

Погледни още...